Alexandra Popescu-York: “Art & Fashion” la New York

Credit foto: ICR NY

În cadrul unui dublu eveniment, ICR New York va prezenta o expoziție de creații de modă și picturi ale artistei Alexandra Popescu-York. Pe tânăra creatoare o caracterizează îmbinarea dintre arta plastică și creația vestimentară. Rochiile sale sunt inspirate din picturi românești celebre, dar și din operele unor importanți pictori ai artei universale.

Alexandra Popescu York

Alexandra Popescu York

La ICR NY, în 27 martie, de la ora 19:00, pe holul și în sala Auditorium, Alexandra Popescu-York își va prezenta cele mai recente picturi-monumentale care au ca sursă de inspirație România.

Vor fi expuse 15 tablouri de dimensiuni mari și medii din colecțiile “Hawaiian Jewels”, “Summer Calling”, “Extravagantza” și “Dangerous Florals”. Designerul, care este și un apreciat artist vizual, completează lumea modei cu propriile sale picturi, evenimente multi-media, proiecții suprapuse, un puzzle vizual în continuă mișcare. Artista are o mare legătură și cu scena, cu arta spectacolului de teatru și de operă, iar pentru colecția primăvară-vară, numită “Âme de l’artiste”, ea a avut ca sursă de inspirație perioada Art Deco.

Din România în SUA

Alexandra Popescu-York s-a născut și a crescut în București, unde a absolvit Liceul de Arte Plastice din București, apoi Facultatea de Arte Decorative și Design din cadrul Universității de Artă Plastică “Nicolae Grigorescu”. De 10 ani, este stabilită în New York, unde a urmat cursuri la renumitul Fashion Institute of Technology și a lucrat pentru case de modă americane. Însă nu a renunțat nicio clipă la pasiunea ei pentru pictură, iar din 2008 a avut expoziții atât personale, cât și de grup.

Debut la “New York Couture Fashion Week”

Ca designer de modă a debutat în metropola americană la festivalul “New York Couture Fashion Week” pe 16 februarie 2014, când a lansat colecția de rochii couture “GranD’Or”, în celebrul “Grand Ballroom” de la hotelul New Yorker. Cel mai recent a fost prezentă la Couture Fashion Week New York, pe 15 februarie, unde a apărut alături de alți 20 de designeri internaționali.

(Visited 150 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.