Muzeul Naţional al Ţăranului Român, prezentat la New York

ICR NY Afis1Prezenţa albumelor şi a materialelor publicitare dedicate Muzeului Naţional al Ţăranului Român la BookExpo America, precum şi a cărților editate de muzeu, a trezit un interes deosebit în rândul vizitatorilor americani. Ca urmare, Institutul Cultural Român din New York va organiza o serie de evenimente dedicate Muzeului Național al Ţăranului Român, din Bucureşti. Iar pentru acest proiect Simina Bădică (foto), cercetător și curator al arhivei etnologice a MNŢR, a fost invitată să susțină patru evenimente în metropola americană.

Simina Badica2

Povestea unui miracol românesc
Simina Bădică va vorbi, la primul eveniment, despre etapele prin care a trecut Muzeul Ţăranului de la reînființarea din 1990 şi până astăzi, sub titlul ”Povestea unui miracol românesc” (The visual story of a Romanian Miracle). Prelegerea Siminei Bădică va fi însoțită de un tur virtual al MNŢR. Evenimentul va avea loc pe 19 iunie, la sediul ICR New York, de la ora 19.00.
Al doilea eveniment la care va participa Simina Bădică va consta într-un dublu vernisaj al expozițiilor ”In print: the Manakia brothers and Picu Pătruț. Recent publications of the Museum of the Romanian Peasant”, cuprinzând imagini din cele mai recente publicații ale Editurii Martor a MNŢR, “Picu Pătruț” şi “Privește! Frații Manakia”. Imaginile vor fi expuse pe holul şi în Sala Auditorium a ICR New York, iar vernisajul va cuprinde proiecția unor secvenţe înregistrate, la începutul secolului al XX-lea, în Balcani, de către frații aromâni Manakia. Tot atunci va fi prezentată şi o parte a celor mai importante cărți realizate de Muzeul Ţăranului Român, Picu Pătruţ – ultimul mare miniaturist al Europei, Privește! Frații Manakia, Transporturile tradiționale din România, Dantele şi broderii. Verisajul celor două expoziții va avea loc la sediul ICR New York, pe 20 iunie, la ora 17.00 şi la ora 19.00.

De asemenea, Simina Bădică va participa la o întâlnire cu Peter Rushezsky, directorul executiv al “Center for Traditional Music & Dans New York”, cu care va discuta subiecte de etnomuzicologie (cercetarea tradiției muzicale a popoarelor). Evenimentele vor avea loc pe 19 iunie (la sediul ICR New York) și pe 20 iunie (la “Center for Traditional Music & Dans New York”).

Fratii Manakia

Fratii Manakia

Picu Patru 2

Picu Pătruţ

?????????????????????? Priveste! Fratii ManakiaPremii şi certificat de excelenţă
Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti este o instituţie culturală de prestigiu, dedicată artei şi civilizaţiei ţărăneşti care îşi expune colecţiile valoroase (un patrimoniu de peste 100.000 de obiecte) într-o clădire impresionantă, construită în 1906 în stil neoromânesc.
MNTR a primit numeroase premii, dar cel mai important este European Museum of the Year (EMYA, în 1996), câştigat în competiţie cu 64 de muzee din 21 de ţări. Iar în anul 2013, muzeul a primit certificatul de excelenţă din partea celui mai mare site de promovare turistică din lume, TripAdvisor, care confirmă faptul că MNŢR este un obiectiv turistic cunoscut, agreat şi vizitat de turişti din întreaga lume.

MNTRCredit foto: ICR NY, MNTR.

 

(Visited 620 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.