4 pași prin care să îți protejezi tenul vara

Credit foto: PR

În timpul verii cel mai mare dușman al tenului poate fi soarele, dacă nu ții cont de modul corect în care să îți îngrijești pielii. Expunerea excesivă și neprotejată la razele solare poate cauza grave probleme, de la deshidratare până la boli de piele. Adela Terci, specialist la Dr. Renert Body Line, te învață cum să îți protejezi tenul în perioada zilelor de vară.

 

1. Hidratează-te, folosește cremă protectoare și ulei de argan

”Desi tendinta este să ne expunem la soare, pentru a obține bronzul mult visat, eu spun un “nu” hotărât bronzării forțate și statului excesiv la soare. Înainte a ieși din casă trebuie să îți vă dați cu o cremă de protecție cu factor 50, în funcție de fenotip, dar și de vârstă. Expunerile se fac treptat, dimineața și seara și este necesar să vă hidratați pe toată perioada expunerilor. Tenul hidratat va face față mai ușor agresiunii razelor solare. În plus, folosiți creme de față puternic hidratante, seara, înainte de culcare. Și ulei de argan, dacă tenul este obișnuit cu el.

2. Evită să extragi punctele negre acasă. Pot creea mai multe probleme!

”Nu vă agresați acasă tenul, înainte de vacanță! Știu, toate dorim să scăpăm de puncte negre sau de coșuri. Și e atât de simplu să facem asta acasă, în fața oglinzii. Totuși, recomand să apelați la un specialist atunci când vine vorba despre extracții. Necontrolate, ele pot provoca probleme foarte grave de ten, iritații urâte și vă pot duce chiar la intervenții mai dificile în cabinetul de cosmetică. Și va pot strica și concediul!”

3. Hidrodermabraziune pentru ten: exfoliere, extracție, hidratare, protejare

”Înainte de expunerea la soare recomand să apelați la un tratament Hydrafacial. Este non-invaziv și înseamnă hidrodermabraziune care combină simultan exfolierea, extracția, hidratarea și protecția tenului. Se face o dată la trei săptămâni, și cele care l-au încercat se întorc mereu, pentru o nouă ședință. Este un tratament accesibil, cu rezultate vizibile imediat. Tenul este radiant, proaspăt și hidtratat. Introducem acid hialuronic direct în epidermă și efectele sunt imediate. În plus, nu veți pleca cu fața roșie din cabinetul de cosmetică.”

4. În perioada de căldură și expunere la soare nu încerca măști noi

”Dată fiind căldura de afară ar fi bine să nu încercați, în această perioadă, măști și tratamente noi. Tenul este foarte sensibil, soarele îi mărește capacitatea de absorbție și orice ingredient care nu este tolerat poate provoca probleme grave. Așa că mai bine folosiți produsele cu care sunteți obisnuite.”

Credit foto: PR

Cântăreața Giulia a mers pe mâna sfaturilor recomandate de specialistul Adela Terci.

 

Credit foto: PR

(Visited 444 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.