Andrei Roșu și alți 3 români vor traversa Oceanul Atlantic într-o barcă cu vâsle

Credit foto: PR

Omul acesta, Andrei Roșu, nu contenește să mă uimească! Sportiv de anduranţă și ultra-maratonist, deținător a multiple performanțe naționale și mondiale și un loc în Cartea Recordurilor, alături de Vasile Oşean, doctor în medicină sportivă, şi Emil Curteanu, fost canotor, vor forma prima echipă românească care va traversa Oceanul Atlantic într-o barcă cu vâsle. Se va întâmpla în cadrul celei mai dure curse de canotaj din lume, iar al patrulea membru al echipei va fi ales în urma unei competiții naționale.

 

Inițiativa începe cu o competiție adresată tuturor românilor iubitori de aventură, pentru că echipa își caută cel de-al 4-lea membru care să ocupe un loc în barca care va scrie istorie pentru România. Cei interesați de această provocare se pot înscrie în concurs până în data de 15 iunie 2016. Vor fi selectați 10 semifinaliști (16 iunie – 24 iunie), urmând ca aceștia să treacă printr-o probă fizică (25 iunie – 1 august) și se vor califica 3 finaliști. Întreaga aventură de la prima provocare, la pregătiri, startul oficial și desfășurarea cursei, ca lecție de supraviețuire, va putea fi urmărită online şi pe pagina Facebook Kaufland România, partener oficial al echipei românești.

Andrei Roşu (39 ani, sportiv de anduranţă, ultra-maratonist, deținător de recorduri naționale și mondiale, primul român care a traversat înot Canalul Mânecii în 2015 și câștigător al locului 3 în tandem la maratonul Polul Nord din 2016), alături de Vasile Oşean (37 ani, doctor în medicină sportivă) şi Emil Curteanu (50 ani, fost canotor) vor forma prima echipă românească care va traversa Atlanticul vâslind, în cadrul celei mai dure curse de canotaj din lume: „Talisker Whisky Atlantic Challenge”.

Traseu din Insulele Canare până în Caraibe

Echipa va parcurge vâslind peste 5000 de km în aproximativ 60 de zile, pe traseul La Gomera (Insulele Canare) – Antigua (Caraibe), pentru împlinirea unei cauze sociale pentru HOSPICE Casa Speranței, ce va consta în completarea fondurilor necesare realizării unui Campus socio-medical la Adunaţii Copăceni, destinat copiilor diagnosticaţi cu boli rare sau limitatoare de viaţă.

Credit foto: PR
Barca în care vor vâsli la Talisker Whisky Atlantic Challenge”.
Credit foto: PR
Echipa la centrul din Copăceni.

Luptă pentru o cauză socială

„Ne bucurăm că avem ocazia să sprijinim o inițiativă atât de specială, care este un model din trei puncte de vedere: luptă pentru o cauză socială – strângerea de fonduri pentru centrul de îngrijire paliativă HOSPICE Casa Speranței, promovează un model de curaj și determinare extraordinară și – nu în ultimul rând – luptă pentru România. Este o lecție de supraviețuire, în care să câștigi înseamnă chiar și reușita de a ajunge la finish. Această victorie va fi a românilor, pentru că vom implica mereu și privitorii pe tot parcursul aventurii.”, a spus Valer Hancaș, Manager Corporate Affairs și Comunicare, Kaufland România.

De la privarea de somn, la vâslire în schimburi non-stop timp de săptămâni

„Talisker Whisky Atlantic Challenge” este cea mai dură cursă de canotaj din lume, care aliniază la start un număr limitat de echipe de pe mapamond, având reguli foarte stricte: echipa nu va primi niciun suport din exterior în timpul cursei, iar membri vor trebui să facă față unor provocări precum privarea de somn, vâslire în schimburi de două ore, non-stop timp de săptămâni. Barca va avea o limită de lungime și lățime, poate fi construită numai din anumite materiale, nu va putea fi reparată pe parcurs și va fi echipată cu provizii numai la start.

Antrenamentul va dura doi ani

Pregătirile echipei pentru traversarea Atlanticului vâslind durează doi ani și includ antrenamente complexe, sală de forță, cursuri de navigație, înot şi un test unic de traversare a Mării Negre într-o barcă cu vâsle. Startul oficial al cursei internaționale de canotaj „Talisker Whisky Atlantic Challenge” va avea loc în decembrie 2017.

Andrei Roșu are multiple peformanțe și a intrat în Cartea Recordurilor

Tată a doi copii, Andrei Roșu este sportiv de anduranță, deținător de cateva recorduri naționale și mondiale, blogger la www.andreirosu.org și susținător de proiecte sociale. Andrei Roșu este primul român care a traversat înot Canalul Mânecii, în 2015, când a parcurs un traseu de la Londra la Paris, compus din 140 de km de alergare, aproximativ 50 de km de înot și încă 300 de km cu bicicleta. Andrei, împreună cu un alt român, a terminat – în premieră pentru un tandem – cea mai grea cursă de alergare din lume, desfășurată în martie 2016 la Cercul Polar. Andrei este primul om din lume care a reușit să termine circuitul 7 maratoane și 7 ultra-maratoane pe 7 continente, performanță premiata cu un loc în Cartea Recordurilor. De asemenea, el are la activ și câteva curse de ultra-triatlon.

Credit foto: PR

More from Corina Stoicescu

Radu Beligan și Marin Moraru, astăzi, la Ziua Teatrului de Comedie!

În această seară va fi celebrată cea de-a 54-a aniversare a Teatrului...
Read More

2 Comments

  • Admir initiativa lor! Nu o sa fie usor, vor avea de intampinat destul de multe obstacole. Sa le dorim succes si putere la antrenamente. Asteptam sa-i revedem victoriosi, cu povesti frumoase.

  • Așa este! Dau dovadă de mult curaj și sunt cu atât mai mult de admirat pentru că participă pentru o cauză socială. Voi posta, pe măsură ce apar, cele mai proaspete informații despre parcursul lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.