Cei doi români care participă la trei festivaluri de film în SUA

chicago_night_by_talikf
Chicago

Ștefan Constantinescu şi Olga Ștefan au fost invitaţi să participe în cadrul a trei festivaluri de film din Statele Unite: Chicago Filmmakers, pe 26 iulie 2014 (Chicago), Columbia College, pe 30 iulie 2014 (Chicago) și Filmmakers Cooperative, pe 2 August 2014 (New York). Ștefan Constantinescu este un remarcabil artist vizual și creator de film, Olga Ștefan este critic de film și curator de evenimente culturale, iar Institutul Cultural Român din New York susţine participarea celor doi reprezentaţi români la aceste evenimente.

regizor Stefan Constantinescu

Filmele lui Ştefan Constantinescu care vor fi prezentate sunt: 6 big fish / 6 pești mari (2013), Family Dinner (2012) și Troiebuzul 92 (2009). Totodată, Olga Ştefan va dezvolta cu această ocazie conceptul de expanded cinema și va vorbi despre regizorii români din noul val. Ea va participa, alături de Ștefan Constantinescu, la toate sesiunile de Întrebări și Răspunsuri (Q&A) şi vor discuta cu publicul despre filmele lui Ștefan Constantinescu și experiența creatorilor în lumea filmului independent.

Ştefan Constantinescu se bucură de o recunoaștere internațională, europeană și americană. Este invitat la numeroase festivaluri internaționale ale filmului de ficțiune și documentare, precum şi la bienale de artă internaționale consacrate, unde este necesar un palmares deosebit pentru a fi invitat. În anul 2009, el a reprezentat România la Bienala de la Veneția, dar domeniul lui de excelență este explorarea identității și a memoriei cu ajutorul artei filmului. Ștefan Constantinescu creează filme care adoptă stilul documentar, este Master of Fine Arts, a studiat la Royal Academy of Arts, Stockholm, toate acestea după ce a obţinut licența la Academia de Artă din Bucureşti. În anul 2010 a câştigat Premiul Juriului pentru Cel Mai Bun film Documentar de Televiziune, pentru “My Beautiful Dacia”, la International Documentary Film Festival of Mexico City, Mexico. Şi tot în 2010, a obţinut Premiul al doilea, pentru același film, la Documenta Madrid, Spania.

Olga StefanOlga Ştefan este manager în domeniul artelor şi are o experiență de peste 15 ani în activitatea de impresariat, de promovare, strângere de fonduri, organizarea de programe și evenimente, comunicare, editare, afaceri, dezvoltarea audienței și marketing. A lucrat pentru Fumetto International Comix Festival, Lucerne, Elveţia (2010), s-a ocupat de promovarea artistului Dan Perjovschi, este fondatoarea companiei Art Tours, este director executiv la Chicago Artists’ Coalition şi rector la Chicago Art Open, cea mai mare expoziție de artă a artiştilor din Chicago.

 

Stefan ConstantinescuCredit foto: ICR NY.

 

 

More from Corina Stoicescu

Povestea pantofului care te pune în valoare

Plecând de la povestea Cenușăresei, alegerea pantofului potrivit îți poate schimba viața....
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.