La un coctail cu cel mai renumit rom din lume

Credit foto: Flickr.com

Îmi place să remarc inovațiile, apreciez calitatea și, desigur, bunul gust. De aceea, din când în când, la petreceri, cum este și cea de Revelion, sau în alte seri speciale, mă premiez cu un coctail. Un mix al cărui ingredient de bază este cel mai renumit rom din lume.

 

Un rom ușor este o bază foarte bună pentru crearea unor mixuri și coctailuri de calitate. Cred că Bacardi Carta Blanca ar putea fi lejer supranumit ”un întreg bar într-o singură sticlă”, datorită paletei vaste de opțiuni. Și merită să adaug că acest rom a primit mai multe premii decât oricare altul din întreaga lume: 550 de distincții pentru calitate, gust și inovație.

 

Preferi coctail Mojito, Cuba Libre sau Daiquiri?

Legendarele coctailuri Mojito, Cuba Libre și Daiquiri au fost create la începutul secolului al XX-lea.

În anii ’20 legea prohibiției din Statele Unite ale Americii a transformat Cuba în destinația perfectă pentru petrecerea vacanței, iar gustul Mojito a devenit gustul libertății la cele mai nebune petreceri sub cerul nopților cubaneze.

Primul coctail Cuba Libre a fost preparat de un soldat american, aflat la Havana, în anul 1900. El a amestecat romul Bacardi cu puțină cola și a adăugat o felie de lămâie. Apoi a rostit toastul: ”Por Cuba Libre!” (Pentru Cuba Liberă!). Revoluția a eliberat Cuba de sub dominația spaniolă și a dat numele noii băuturi, care a devenit cunoscută nu doar pe insula libertății, dar și în întreaga lume.

În anul 1898 un inginer minier american, Jenning Stockton Coox, căuta minereu de fier în împrejurimile orașului Daiquiri. El este cel care a inventat băutura cu același nume ca a urbei cubaneze pentru a scăpa de stres după munca grea din subteran. A amestecat romul cu suc de lime și zahăr într-un shaker cu gheață.

Credit foto: Flickr.com
Mojito

De la inima de aur a petrecerii la o noapte în compania bărbaților

Sunt patru variante de rom Bacardi: Carta Blanca, romul ușor, ideal pentru crearea de mixuri, Carta Oro, potrivit pentru prepararea cocteilului Cuba Libre, Carta Negra pentru shot-uri și rafinatul Gran Reserva 8 anos, indicat bărbaților, pentru savurarea romului în forma lui pură sau cu gheață.

 

Știai că…

  • Povestea brandului a început în exoticul oraș Santiago de Cuba, în 1862? Atunci a fost demarată producția de rom Bacardi Carta Blanca, după o tehnologie inventată de omul de afaceri spaniol Don Facundo.
  • Locul de unde provine o sticlă de rom Bacardi este Puerto Rico, dar poate fi și Mexic sau India.
  • Autenticitatea celor 153 de ani de producere a romului este completată și prin noul ambalaj, apărut în a doua parte a acestui an. Pe fiecare sticlă descoperi o etichetă cu două fețe care conține, pe partea exterioară, informații despre avantajele produsului și recomandări pentru consum, iar pe partea interioară detalii despre brandul ales.

Cheers!

 

Credit foto: Flickr.com

 

Credit foto: Flickr.com (foto 1, foto 2, foto 3)

More from Corina Stoicescu

Inaugurarea Mon Paris, în inima Bucureștiului

Un nou restaurant, lounge și bistro și-a deschis porțile în centrul capitalei....
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.