Puterea feminității

Credit foto: PR


În cei peste zece ani de când este coach transformațional, Oana Stoianovici a ajutat mii de persoane. Și mă gândesc, de ce ca printre ele să nu te numeri și tu?! Așa că am întrebat-o mai multe despre puterea feminității. 

Ca să ne trăim viața la potențialul maxim trebuie să știm ce ne dorim cu adevărat. Să avem relații puternice și sănătoase cu noi și cu cei din jur, să ne dăm voie să fim libere, creative și să ne redescoperim energia. Acea energie care ne ajută să ne apropiem de țelurile pe care le avem ca femei, soții și mame. Despre asta este vorba, pe scurt, în cursurile susținute de Oana Stoianovici.

 

 

Ce este important să conștientizeze femeile despre feminitate?
Feminitatea este un dar cu care ne naștem. În acelasi timp, pentru a ne trăi darul avem nevoie să îi oferim atenție. Orice har pentru a se manifesta plenar are nevoie să ni-l însușim și să îl cultivăm în fiecare zi. Feminitatea este cel mai frumos har al femeii, dar depinde de ea dacă îl accesează și îl potențează sau nu.

Ce te-a determinat să devii coach transformațional pe acest segment?
Trăiam într-o lume de business preponderent masculină și mi se cerea să fiu de succes într-un fel masculin. Acest lucru mă obosise și nu îmi permitea să fiu eu. Am ales să-mi ofer o altă viață și am plecat în căutarea “a ceva” pe care ulterior l-am regăsit în universul feminității.

”Respirația are puterea unui restart energetic.”

Multe femei tind în zilele noastre să-și dezvolte latura masculină din dorința de a fi independente. Afectează această atitudine relațiile de cuplu?
Atunci când intrăm într-o energie și un rol masculin, ne împingem inconștient partenerul într-o energie feminină. Și atunci el ori se închide ori se predă dinamicii. Dar ambele reacții sunt disfuncționale și ne limitează comunicarea și sentimentul împlinirii. Este important pentru femeia căreia i se cere să adopte un stil masculin în carieră să poată schimba stilul și energia din care se exprimă, atunci când ajunge acasă. Pentru asta are nevoie să învețe care sunt practicile care o reconectează cu feminitatea ei și să le cultive. În acest fel își întărește energia feminină și o poate accesa oricând. Recomand ca între aceste secvențe de timp, pentru a trece mai ușor dintr-o stare în alta, să se așeze câteva minute cu ea însăși și să respire adânc abdominal. Respirația are puterea unui restart energetic.

”Ca o relație să se mențină vie trebuie să crești individual și împreună.”

Ce ar trebui să înțeleagă femeile despre bărbați? Și vice versa?
Primul aspect de înțeles este că suntem diferiți. Simțim, trăim și ne raportăm la evenimente într-un mod diferit. Femeile sunt emoție și suflet, ele au nevoie de poezie și arome. În acest climat, energia lor se trezește și le poartă pe femei către pasiune și sentimente profunde, care sunt un dar de preț în special pentru bărbat. Îl îmblânzesc, îl înalță, îl aduc mai aproape de viață. Dacă un bărbat învață și respectă acest fel al femeii de a fi și o stimulează, devine un norocos. Femeia este necesar să înțeleagă că bărbatul este logică și rațiune și se conectează încet cu sentimentele lui, nu prin vorbe ci în timp, prin răbdare. El nu trebuie să înțeleagă femeia, ci doar să o protejeze, iar rolul lui este să o facă fericită. Dar după ce ea îl ințiază în acest mare mister. (zâmbește)

”Bărbatul este logică și rațiune și se conectează încet cu sentimentele lui, prin răbdare.”

Cum poți păstra focul aprins pentru a menține o relație vie?
O relație vie implică să fii prezent și atent ca un fel de a fi, ceva constant, nu din când în când. Implică să fii dispus să treci prin etapele pe care relația ți le oferă și să crești individual și împreună. Implică să fii transparent și angajat la relația ta. Ea este ca un copil sau o floare, are nevoie tot timpul de atenție și grijă. Și este nevoie să înțelegem că este nevoie de doi să dansezi tango.

”Femeia e necesar să se despartă de judecățile morale din jurul energiei sexuale și să experimenteze plăcerea.”

Înţelegerea propriei feminităţi influențează viaţa sexuală? Și ce rol au bărbații în această situație?
Propria feminitate ne conduce către înțelegerea sexualității noastre și accesarea energiei extazului. Această energie echilibrează foarte mult o femeie și o fac efecundă, nu doar raportat la copii, cât și la proiecte, idei, relații. Îi dă forță, vitalitate și o ajută să ofere vitalitate în jur. Femeia are nevoie să se relaxeze și să se despartă de toate judecățile morale care sunt țesute în jurul energiei sexuale și să experimenteze plăcerea fără vină și rușine. Bărbatul este cel care pune lemne pe foc, el ne stimulează, ne vitalizează, trezește focul în noi. Focul este al nostru și darul tot al nostru. Bărbatul îl potențează și beneficiază de el.

Ne poți da exemple ale unor femei care și-au transformat viața după ce au participat la workshop-urile tale?
Sunt multe femei care și-au schimbat viața în urma accesării feminității lor. Au putut face copii deși încercau de mulți ani. Au putut atrage în viața lor partenerul potrivit și au putut vindeca răni vechi în jurul unor aspecte vitale sufletului lor. Au găsit energia și puterea de a manifesta vise de mult dorite. Femeile se reconectează cu abundență și învață să atragă lucrurile pe care și le doresc și chiar mult mai mult. Își însușesc felul feminin de a exista și căpăta putere.

Carte de vizită: Oana Stoianovici

Cu o experiență de peste 12 ani în coaching, programe de leadership transformațional și procese cuantice de vindecare, Oana Stoianovici a dezvoltat workshopuri unice. Prin aceste proiecte sprijină participanții să își depășească condiționările trecutului și să își împlinească intențiile și aspirațiile. Până în prezent, peste 5000 de persoane au beneficiat de programele sale, iar dacă ești curioasă să afli și mai multe detalii, te invit să păstrunzi în tainele feminității pe site-ul ei personal.

 

Credit foto: PR

More from Corina Stoicescu

Atlasul Frumuseții – Premiera mondială a unui proiect românesc cunoscut în întreaga lume

Proiectul românesc care a fost elogiat de mari publicații ale lumii, Atlasul...
Read More

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.