Robert De Niro a fost idolul lui Di Caprio. Peste ani au devenit prieteni!

Prietenia dintre cei doi granzi Leonardo DiCaprio şi Robert De Niro durează de peste douăzeci de ani. Sunt oameni de succes, figuri emblematice ale cinematografiei mondiale şi, deşi îi despart câteva generaţii, se înţeleg de minune, se respectă reciproc şi sunt uniţi de iubirea pentru actorie.

Leo di Caprio si Robert de NiroCând ne gândim la oamenii celebri ne spunem deseori că au avut noroc. Cu siguranţă au avut şi noroc, dar în primul rând au avut determinare. Iar dacă în această formulă includem şi talentul, rezultatul devine în mod cert unul promiţător.

Leonardo DiCaprio este un exemplu pentru ambiţia pe care a avut-o. El a devenit starul care este astăzi după ce l-a văzut pe Robert De Niro într-un film, l-a admirat foarte mult și a dorit să ajungă în preajma lui. Mărturisirea a fost făcută chiar de Leo, în cadrul unui eveniment organizat pentru celebrarea carierei lui Robert De Niro.

Îl vezi pe tipul ăla? E cool, îl cheamă Robert De Niro.

Invitat pe scenă, DiCaprio a povestit: ”Mi-amintesc când l-am văzut prima dată pe Robert De Niro. Aveam 13 ani. Am fost cu tatăl meu la cinema să vedem <Midnight Run> şi la începutul filmului tata a îndreptat degetul spre ecran şi mi-a spus <Îl vezi pe tipul ăla? E cool, îl cheamă Robert De Niro, iar dacă vrei să vezi un actor mare, să-ţi aduci aminte de figura lui.>”

Trei ani mai târziu, la vârsta de 16 ani, Leo se afla în situaţia în care el trebuia să-l fac pe De Niro să îşi amintească de figura lui. ”Eram unul dintre ultimii candidaţi care se prezentaseră la castingul pentru un rol principal în filmul <This Boy’s Life>. Înainte de audiţie m-am uitat la multe filme cu Robert De Niro şi m-am tot întrebat care ar fi singura calitate pe care ar putea s-o aprecieze la mine. Și mi-am răspuns: nebunia! Apoi a urmat replica mea, un simplu: ”NUUUUUUU!” Dar am ştiut că era momentul meu, aşa că am strigat cât m-au ţinut plămânii. Și m-am uitat fix în ochii lui. În încăpere s-a făcut linişte. Ştiam că am zguduit tot. Lumea era mută de uimire. Robert se abţinea să nu râdă şi cu cât se străduia mai mult, parcă izbucnea şi mai tare. Mi-a spus că puteam să urlu puțin mai încet. Apoi a adăugat că am primit rolul!”, a povestit Leo în cadrul AFI Life Achievement, Tribute to Robert De Niro). Așa a ajuns să și interpreteze personajul Toby, în ”This Boy’s Life” (1993), alături de Bob De Niro.

This Boys Life Di Caprio de Niro
Robert De Niro şi DiCaprio în ”This Boy’s Life” (1993)

Un trio de senzație: De Niro – Di Caprio – Scorsese

Pentru Leo Di Caprio au urmat celebrele succese de box-office: ”Romeo şi Julieta”, ”Titanic”, ”Omul cu masca de fier”, ”Plaja”, ”Aviatorul”, ”Shutter Island”, ”Inception”, ”Marele Gatsby”, ”Lupul de pe Wall Street” şi premii meritate cu desăvârşire. În acelaşi timp, prietenia cu De Niro s-a menţinut, la fel cum pe parcurs s-a născut şi cea cu renumitul regizor Martin Scorsese. De altfel, toţi cei trei sunt în relaţii foarte bune de prietenie.

Leonardo DiCaprio Martin Scorsese  Robert De Niro
Robert De Niro, Martin Scorsese şi DiCaprio

Marea recunoaştere sufletească a lui Leo a venit în noiembrie 2013. Atunci, modelul său și bunul său prieten Robert De Niro a declarat presei americane că DiCaprio nu doar l-a egalat ci chiar l-a depăşit, având în vedere că i-a luat locul în filmele regizate de Scorsese. Leo DiCaprio a jucat sub bagheta regizorală a lui Martin Scosese în ”Bandele din New York”, ”Aviatorul”, ”Cârtiţa” şi ”Lupul de pe Wall Street”.

Sunt momente în viaţă când ne dorim ceva atât de mult, încât adunăm o forţă interioară mai puternică decât am crede că vom avea vreodată. De aceea, cred cu tărie că şi munţii pot fi mutaţi din loc!

MTV De Niro DiCaprio and Jack Nicholson at the Hope For Haiti Now A Global Benefit For Earthquake Relief telethon on January 22 2010 LA2Credit foto: Google, Just Jared.

More from Corina Stoicescu

The ”triplets” of Hollywood

They are famous and charming, they are starring in many Hollywood movies and even if they...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.